כלב-לב

איך לחנך את הכלב לצרכים

כמה חיכיתם לרגע הזה שהגור סוף סוף יגדל ויפסיק לעשות צרכים בבית, והנה הוא הגיע! הגור בן חצי שנה ואפשר סוף סוף להתחיל. לחנך את הכלב לצרכים בחוץ הוא תהליך חשוב וקריטי עבור הכלב ועבור הבעלים שלו.

כלל ברזל לפני שמתחילים – חשוב שתבינו שכלב הוא חיה חכמה בדיוק כמו בן אדם ובתהליך צריך לפעול איתו בדיוק כפי שהייתם פועלים עם הילד שלכם. כלב אינו רוצה ללכלך את הבית שהוא גר בו. ובדיוק כמו ילד הוא מתחיל להבין זאת רק בשלב ההתברגות השכלית שלו. אצל ילד זה בגיל שנתיים ואצל כלב זה מתחיל בגיל חצי שנה עד שנה.

אז הנה כמה טיפים על איך להרגיל את הכלב לצרכים בחוץ:

  1. יצירת תפיסה חיובית: חשוב ליצור תפיסה חיובית בכלב כלפי המקום שבו הוא יצטרך לעשות צרכיו. כלומר, אתם יכולים לקחת את הכלב מספר פעמים ביום כדי להראות לו את המקום ולהפעיל אותו עם משחקים, חטיפים ופרסים כאשר הוא מתקרב למקום המיועד לצרכיו.
  2. הזמן הנכון: יש לזכור שיש לכלב צורך מוגבר לעשיית צרכים אחרי האכילה ואחרי שינה. לכן, חשוב לנסות לסדר את זמני הצרכים של הכלב לאחר הארוחה ולאחר שאתם קמים ביחד איתו בבוקר.
  3. טיול נכון: יש לקחת את הכלב למקום שבו אנחנו רוצים ללמד אותו לעשות צרכים כך שישתמש בו לזמן ממושך ככל הניתן (לפחות בהתחלה). אל תמהרו לחזור איתו חזרה לבית.
  4. התנהגות וחיזוק חיוביים: כאשר הכלב עושה צרכיו במקום הנכון, יש להתנהג בצורה חיובית ולצ’פר אותו בחטיף וליטופים. אני לימדתי את הכלבים שלי את המילים פיפי וקקי בכל פעם שעשו את אחד הצרכים. זה עזר לי בהמשך הגידול שלהם לקצר את זמני הטיול ולהגיד להם את פקודת ה”קקי” \ “פיפי” והם כבר היו יודעים ישר לחפש מקום ולעשות בו את צרכיהם. ככל שהכלב ירגיש שהוא מקבל יותר חום, אהבה, שבחים וצ’ופרים על התנהגות הנכונה, כך יכנס לו למודעות שהמקום הנכון לצרכים הוא בחוץ.
  1. סבלנות והמשך עיסוק: כשמדובר בחינוך הכלב לצרכים בחוץ, יש להיות סבלניים ולא להתייאש. לכלבים צעירים או לכלבים שנמצאים בבית חדש יכול לקחת זמן עד שהם יתרגלו. לכן, יש להמשיך לכוון את הכלב למקום המיועד לצרכים ולא להיענות לפעמים שברח לו בבית בצורה גסה מידי. כן חשוב להעיר לו אבל לא להפחיד אותו יותר מידי. תמשיכו בגישה החיובית של החיזוקים והצ’ופרים. היו סבלניים!
  2. ספירת ההצלחות: כדי לעזור לכלב להבין שהרגלת הצרכים בחוץ היא ההתנהגות הרצויה, ניתן לספור את ההצלחות. כל פעם שהכלב מצליח לעשות צרכיו במקום הנכון, ניתן לשבח אותו, לפרגן לו ולהתייחס לכך כאירוע חיובי. בדיוק כפי שעושים עם ילד שצריך ללמוד לעשות פיפי בשירותים.
  3. יישום עקביות: יש להמשיך לכוון את הכלב למקום המיועד לצרכים בצורה קונסיסטנטית וברורה. זה חשוב לעשות זאת בכל פעם שהכלב צריך לצאת לצרכים, ולא להשאיר מקום לשינויים בזמני היציאה או לתהליכים שונים שיובילו לבלבול אצל הכלב.
  1. פיתוח יחס אישי עם הכלב: פיתוח יחס אישי עם הכלב תעזור לכם להרגיש קרובים זה לזה ולבנות אמון. זה יעזור לכם להתחיל להבין את תפיסת העולם של הכלב ולהבין מתי הוא רוצה לצאת לצרכים ומתי הוא רוצה להישאר בבית.
  2. מניעת פעולות שליליות: כשהכלב לא מצליח להתרגל לצרכים בחוץ, חשוב למנוע ממנו פעולות שליליות כמו בריחה של צואה או עשייתה בבית. זה יכול להביא לפחד וחרדה ולהפוך את הרגלת הצרכים לתהליך מאוד לא נעים עבור הכלב.

סיכום:

לחנך את הכלב לצרכים בחוץ דורש התמדה, סבלנות ועבודה עם הכלב בצורה עקבית וסבלנית. כדי להצליח, יש לבנות קשר חם עם הכלב, להפגין אהבה וחיזוקים חיוביים כאשר הוא מצליח. חשוב לקבוע זמני אוכל ויציאה קבועים על מנת להקל עליו ועליכם בתהליך. כמו כן, יש לקחת בחשבון שכל כלב הוא ייחודי ולכל אחד לוקח את הזמן שלו וצריך לפעול איתו בצורה שונה. בדיוק כמו ילד. חשוב שתבינו. כלב הוא כמו ילד. גם הוא לא רוצה ללכלך את הבית שלו. אם אתם נתקלים בקשיים עם הרגלת הצרכים של הכלב ובגיל שנה הכלב עדיין לא הורגל לצרכים, יש לפנות למאלף כלבים מקצועי לקבלת עזרה וטיפול. בהרגלת הכלב לצרכים בחוץ יש לפעול בצורה חכמה וברורה, וכך לבנות את הקשר בינכם ובין הכלב. יש להיות סבלניים ומחויבים לתהליך זה, ולזכור שהכלב צריך את הכוונה והתמיכה שלכם כדי להתאים למקום החדש שלו ולהפוך לחבר משפחה מאוהב ומאוש

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו למידע ושאילת שאלות